Poštovana kolegice i kolega,


Iznimna nam je čast pozvati Vas na TORAKS 2013, znanstveni i stručni kongres u organizaciji Hrvatskog torakalnog društva.

TORAKS 2013 je edukativni, stručni i znanstveni skup, posvećen bolestima prsnog koša koji će obuhvatiti svojim programom sve vodeće teme iz torakalne medicine: bolesti plućne cirkulacije, pneumonije, tuberkulozu, intersticijske bolesti pluća, astmu i alergijske bolesti, kroničnu opstruktivnu plućnu bolest, torakalnu onkologiju, torakalnu radiologiju, torakalnu kirurgiju, funkcijsku dijagnostiku, bronhskopiju, zatajenje disanja, transplantaciju pluća te slobodne teme. Liječnički dio programa sastoji se od 14 velikih tema sa više od 30 pozvanih predavanja.

Tijekom Kongresa odvojen program biti će posvećen sestrinstvu u torakalnoj medicini te će obuhvatiti više od 20 predavanja podijeljenih u 6 velikih tema.

Ovim putem Vas pozivamo da budete i aktivni sudionici skupa te prijavite sažetke kojima će te pokazati rezultate Vašeg znanstvenog istraživanja i/ili stručnog rada. Najbolji radovi biti će nagrađeni.

TORAKS 2013 iznimna je prilika da na jednom mjestu čujete najnovija saznanja iz područja torakalne medicine i sestrinstva. Svi kongresni sadržaji biti će prikazani na web stranicama Hrvatskog torakalnog društva te u formi e-kongresa.


S poštovanjem

Miroslav Samaržija