Poštovani kolegice i kolege,

Hematološka i transfuziološka struka kao i cjelokupna medicinska znanost neprekidno se mijenjaju i zahvaljujućim novim saznanjima bolesnicima pružamo vrhunsku dijagnostiku i suvremeno liječenje. Za to je neophodan interdisciplinarni pristup i sudjelovanje stručnjaka raznih struka. Stoga je ovaj kongres namijenjen je ne samo hematolozima i transfuziolozima već i stručnjacima drugih struka, našim suradnicima u skrbi za bolesnike.
Pozivamo Vas na 6. Hrvatski kongres hematologa i transfuziologa koji će se održati u Rovinju od 20. do 23. ožujka 2014. godine.
Znanstveni program kongresa obuhvaća različita područja kliničke hematologije i transfuziologije i nove dijagnostičke metode u ovim područjima. Nove spoznaje u našim strukama kao i rezultati našeg rada bit će prikazani u plenarnim predavanjima, tematskim simpozijima i posterima.
Istovremeno održat će se i 5. samostalni stručni skup medicinskih sestara i tehničara koji rade u hematološkim odjelima i transfuziološkim službama.
Osim u planiranom stručnom dijelu kongresa, svoja iskustva ćemo izmjenjivati s kolegama i u ugodnom ambijentu Istre gdje ćemo imati priliku razmijenjivati mišljenja i sklapati nova poznanstva.
U ime upravnog odbora našeg društva koje navršava 65. godišnjicu postojanja ljubazno Vas pozivamo da sudjelujete u radu 6. Hrvatskog kongresa hematologa i transfuziologa i 5. samostalni stručni skup medicinskih sestara i tehničara i s radošću očekujemo Vaš znanstveni i stručni doprinos.
Iskreno vjerujemo da ćete uživati u stručnom dijelu kongresa i da će boravak u Istri biti ugodan.


Prof. dr. Ana Planinc-Peraica
Predsjednica Hrvatskog društva za hematologiju i transfuzijsku medicinu HLZ-a

Mr. sc. Ana Hećimović
Tajnica Hrvatskog društva za hematologiju i transfuzijsku medicinu HLZ-a